Miért Fontos A Babamasszázs?

Kisfiam Ádám óriási babaként, némi komplikációval született, így sajnos elmaradt az úgynevezett “aranyóránk” sőt majdnem egy teljes napon át nem is láthattam. Nem tudom, hogy ennek az induló traumának köszönhetően, vagy csak simán tapasztalatlanságom miatt, de a kezdeti időkben nagyon “nehezen jöttünk ki egymással”. Alig mertem a kisbabámhoz nyúlni, féltem hogy kárt teszek benne, úgy éreztem mindent rosszul csinálok, hiszen nem akart rendesen szopizni, végtelen kínzásként élte meg a fürdetést, a pelenkázás pedig minden alkalommal a világ végével ért fel. Már akkor javasolta egy barátnőm a babamasszázst, de sajnos nem hallgattam rá…pedig ha tudtam volna mennyi mindenen változtathatott volna.

A szülés traumája és az első hónapok szerencsétlenkedése igencsak megtépázta a kisbabámmal való viszonyomat, és akármennyire is szerettem őt, sokszor csak úgy éreztem robotként teszem a dolgom és viselem gondját minden egyes nap. Majdnem 4-5 hónap kellett elteljen, hogy végre beköszöntsön az érzés, szorosodjon a kötelék és beleszeressek a kisbabámba. Ádám lassan 2 éves lesz, és Ő a világom közepe, olyan távlatokat nyitott meg a “szeretlek” területén, amit sosem gondoltam volna.

De hogy, hogy jön mindez össze a babamasszázzsal? A babamasszázs egy varázslatos dolog mely számos előnnyel bír, és azon túl, hogy erősíti az édesanya és gyermeke közötti kapcsolatot még jó néhány tipikus babakori problémára is megoldást jelenthet. (rendszeres masszázzsal segíthetünk a kicsi emésztési gondjain, fokozhatjuk az étvágyát és még az immunrenszerét is erősíthetjük). A nap folyamán többször is végezhető, de általánosságban a fürdetést követően javasolt egy babamasszázzsal egybe kötött átmozgatás. Mivel nálunk ez volt a nap legrettegettebb eseménye – mármint a fürdetés és az azt követő pelenkázás, pizsamába öltözés – így én nagyon sokáig meg sem próbálkoztam a masszírozgatással, szimplán boldog voltam ha sírás nélkül végig tudtam csinálni az esti procedúrát.

Most sem egyszerűek az estéink, de ha lehetőségem adódik mert Ádinak épp jobb napja van és nem rendetlenkedi végig a fürdés utáni pillanatokat, akkor szeretem átmasszírozni egy kicsit. Amióta kaptunk ajándékba egy SkinDelight DewiBaby masszázsolajat, azóta még rendszeresebben végzem az esti szertartást és bizony úgy veszem észre egyre jobban kedveli és egyre inkább lenyugszik tőle. Az olaj maga egy csoda, még a kicsi ekcémáját is rendbe tette. Többek közt kókuszolajat és édesmandula olajat, valamint rózsa, levendula és kamilla kivonatokat tartalmaz. Nagyon kellemes illatú, könnyed állagú, jól beszívódó készítmény mely valóban természetesen ( A DewiBaby összetevői 99.39%-ban ellenőrzött ökológiai gazdaságból származnak ) ápolja és kényezteti a kisbabák és a nagyobb csemeték bőrét is.

A megfelelő babaolaj használata mellett azonban a legfontosabb mégis a helyes technika elsajátítása. A védőnők számos tanáccsal tudnak ellátni ezen a területen de ma már mindenki talál lakóhelyéhez közel eső babamasszázs oktatót is, akivel néhány óra gyakorlással elsajátíthatja ezt a fantasztikus technikát. Én nagyon megbántam, hogy anno ez nálunk kimaradt és most, hogy hamarosan megszületik második kisfiam, 100% biztos vagyok abban, hogy mégegyszer nem követem el ezt a hibát, és amint itt a pici elsajátítom a babamasszázs varázslatos tudományát.

Forrás: thesparklingblueberry.com