Méregtelenítés másképpen… testi lelki megújulás Húsvétig!

DETOX UTAZÁS

Ez a bejegyzés a méregtelenítés koncepcióját hivatott felvázolni, és az utazás minden napjáról külön bejegyzés vagy akár több is készül, ez a A Detox Napló, ezeket innen (vagy a lap aljáról) elérhető albejegyzésekbe szedem (ha visszalátogatsz, és újraolvasod nem kell letekerni):

Detox Utazás – 1. Nap
Detox Utazás – 2. Nap

Detox Utazás – 4. Nap

Detox Utazás – 3. Nap

Detox Utazás – 5. Nap

Detox  Utazás – 6. Nap – szépségápolás

Detox Utazás – 7. Nap

Detox Utazás – 8. Nap

De előbb jöjjön a koncepció…

A SkinDelight sztori és a mögötte húzódó személyes történetem elmesélése során már olvashattátok, hogy méregtelenítésben is mélyre ástam magam, szereztem tapasztalatokat bőven, különböző méregtelenítő kúrákat próbáltam mások útmutatásai alapján. Volt közöttük olyan méregtelenítés, ami mellett lehetett bármit enni, volt olyan ahol szigorú diétát kellett tartani, és volt olyan, ahol semmit nem ettem, csak rostmentes zöldségleveket ittam és olyan is, amikor csakis kizárólag vizet fogyasztottam. Az elmúlt időszakban nagyon lelazultam a táplálkozás szintjén, amit nem bánok, mert jól esett. A testemen azért hagyott nyomokat a lazaságom, és érzésre is lenne mit elengednem.

Itt az ideje a méregtelenítésnek testi és lelki síkon is!

Gondolom, nem vagyok vele egyedül, és ha nem, akkor lehet, hogy hasznos lesz olvasni ezt nektek is.

Valami újat szeretnék nektek mutatni, amit még sehol nem láttam. Szeretném megosztani veletek a detox utazásom részleteit, állomásait, de nem azért, hogy szóról szóra kövessétek, hanem úgy hogy benneteket is arra inspiráljalak, hogy próbáljátok meg összerakni a saját egyéni méregtelenítési rituálétokat, hogy figyeljétek meg mit mond nektek a saját testetek. Minden egyes ember más, ami az egyiknek működik a másiknak nem, és azt hogy mi működik neked azt én nem tudom, de te igen. Pontosabban a tested és a lelked tudja, de vajon meghallod, hogy mit mond neked a tested? No, és ha meghallod végre is hajtod? Azt szeretném megmutatni, én hogyan hallgatok a saját testemre.

A TERV

A terv az, hogy nincs terv… jó, ez nem igaz… de az igen, hogy a méregtelenítésnek egy teljesen új fajtáját fogom kipróbálni, azt amikor a testemet és a lelkemet a tőlük jövő üzenetekre figyelve tisztítom meg most Húsvétig. Azaz nincsenek határozott lépések minden napra, ahogy egy szokásos kúrában, hanem “go with the flow” és “listen to your body” lesz  Biztos, hogy izgalmas utazás lesz, és örülök, ha elkísérsz.

Most mondom, hogy nem kőbe vésett semmi, aki szereti tudni előre mi történik nap mint nap, az ne engem olvasson, ez spontán lesz. Vannak elképzeléseim, hogy mit fogok használni és mitől tartózkodom az elkövetkezendő időszakban. Van egy “mondjuk” keret:

A fő alapelv a tisztaság!

Minden ami bekerül a szervezetbe tiszta legyen!!

Amit biztosan beveszek a napi rutinba:

 • reggeli citromos-chilis víz lehörpintése, a méregtelenítés beindítására
 • méregtelenítő gyógyteakeverék (titkos saját receptem), a méregtelenítés beindítására
 • rengeteg víz fogyasztása napközben, hogy a méreganyagok kiürülését felgyorsítsam
 • a test dörzsölése (kefe, kesztyű stb.) hogy a keringést serkentsem
 • SkinDelight Detox olaj, na ez az ami nélkül bele se fognék, ugyanis, amikor én régebben a komoly méregtelenítő kúrákat csináltam, ez még nem létezett, és a méregtelenítésnek voltk olyan testi és lelki oldalai is, amik elég megpróbáltatóak voltak. A Detox a tapasztalatok szerint zseniálisan beindítja a méregtelenítést, a keringért és közben a lelki megoldásokban nagyon sokat segít. Minden téren számítok rá.
 • illatok, aromák, a testi é s lelki kihívások megsegítésére.
 • rengeteg zöldség, gyümölcs és superfood, a tiszta tápanyagbevitel érdekében
 • meditáció az elengedéshez és a lelki megújuláshoz
 • mozgás tunningolja a kedvet és nagyon jól felpörgeti a méreganyagok kiürülését is
 • zene, mert az mindig kell!

Ami biztosan nem lesz a része, mert nem elég tiszta, vagy mert érzelmi függőség áll fenn, röviden a tiltólista:

 • cukor (se fehér, se barna), túl sok volt a boldogító csoki, süti mostanában! Ki az aki ezzel ne tudna azonosulni?!
 • glutén, ebben is belazultam, nem vagyok rá érzékeny, de a fehérlisztes ételeknél egyérteműen és azonnal érzem, hogy nem jó a testemnek, és még a teljes kiőrlésűekkel is jobb mértéket tartani.
 • tejtermék, ez nem nagy kihívás, mert nem szeretem, de húsvétig az összetétel listában is szigorúan ellenőrzöm.
 • hús (emésztés könnyítésére ajánlott, illetve azért mert nagyon nehéz tiszta húst fellelni) ez sem lesz óriás kihívás, annyi a megszorítás, hogy most halat sem fogok fogyasztani, amit alkalmanként megtettem.
 • készételek és tartósított élelmiszerek, ne kerüljön be káros adalékanyag
 • bármilyen káros vagy függőséget okozó szokás, étel, tevékenység, hogy felszabaduljon a test és a lélek. Itt jól magunkba kell nézni, mert nemcsak a cigi vagy az alkohol lehet ilyen, a nasi is, a gyógyshoppingolás, a minden este TV bámulás, közösségi média, telefonnyomogatás és hosszú a lista. Nekem pl. nincs bor, még a barátokkal sem, és a telefonnal töltött időt is csökkentenem kell.

Tarts velem!

DETOX NAPLÓ

A Detox Utazás napi bejegyzései:

Detox Utazás – 1. Nap
Detox Utazás – 2. Nap

Detox Utazás – 4. Nap

Detox Utazás – 3. Nap

Detox Utazás – 5. Nap

Detox Utazás – 6. Nap

Detox Utazás – 7. Nap

Detox Utazás – 8. Nap

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük