DETOX UTAZÁS – 8. NAP

Detox Napló

8. Nap – Kedd

A vízböjt második napja. Tegnap a laptoppal az ölemben elaludtam, miközben épp a blogbejegyzést írtam. Kimaradt a teljes esti szépségrituálé, se fürdés, se Detox olaj, és ma reggel nagyon nyomorultul éreztem magam, teljes volt a nihilizmus. Az élet is fájt hirtelen. Az ágyból sem bírtam kikelni. Szerencsére gyógytea és víz ide volt készítve, most erőltetnem kellett, a nyelés még mindig nehéz, ezért nem kívánom a folyadékot sem, de amint mégis lecsúszik a víz vagy a tea a testemben jól eső érzés fut végig. Azt hiszem ha tegnap délután is jobban erőltettem volna, most nem lennék ilyen ramatyul.

Egyetlen reményem a meditáció, hogy erőt gyűjtsek, jógára biztos nem tudom rávenni magam. A meditációt is hátonfekve végzem, pedig jobb szeretem törökülésben. A kedvenc meditációs zenémet hallgattam, amiről tapasztaltam, határozottan nyitja a szívet, és elősegíti a kapcsolódást. (Meg akartam osztani veletek, de semmilyen nyilvános zenei portálon nem leltem rá). A zene közben a saját magam által kidolgozott, sok évi megfigyelésen alapuló meditációs technikát használtam, aminek a segítségével nekem sikerül kinyitni a szívem. Éreztem, ahogy a nyitok úgy áramlik be a testembe a melegség, könnyed és kellemes energia járta át a testemet. Ilyenkor az univerzum, a mindenség részének érzem magam, igazán érzem hogy élek, és minden rendben van, a teljes totális és feltétlen bizalom az életben.

Kb délig lebegtem a meditációban, víz és mediáció, ez egy ilyen nap… hopp, ezzel megvalósítottam amit szerettem volna már a kezdetekkor… na ennyit a képzelet teremtő erejéről, és ez csak most esik le.

Azt hiszem ez volt a fordulópont… amikor kijöttem a meditációból, agyban már friss, be is fejeztem az elmaradt blogbejegyzéseket, testben még fáradkás, erőtlen, a hangom is “nyomi” állítások szerint, bevallom jobb volt ma egyedül.

Test Mustra

Este, kicsit enerváltan, lassan, de egyértelmű szándékkal elindítottam a szépségrituálét. Most a tusolóba álltam be, ahogy a víz lepergett a börömön, és végigsimítottam az arcomat az kezeim, az ujjaim és a tenyerem is újjongott az örömtől, attól amit érzett, síma selymes finomságos lett az arcom, a karom, és a teljes test bőrfelülete, óriási volt a különbség, no és az élmény is. Ezen felbuzdulva a tusolóból kiszállva belenéztem a tükörbe, hogy vajon milyen az arcom vajon, meglepetésemre semmi sápadtság, gyűröttség vagy táska, egy ragyogóan egészséges arc nézett vissza! Kerestem egy nagyobb tükröt, és mindere kiterjedő, teljes elemzést tartottam.

Hol állunk most így a méregtelenítés 8. Napjára.

  • Bőr határozottan és láthatóan, megfiatalodott, kisimult – imádom!
  • Egészséges ragyogó arc a bőr simaságán felül lett egy egészséges színe is (pedig napozni aztán nem napoztam), ráncok is simultak természetesen!
  • Jobban érzem az izmaimat amikor dolgoznak, azaz belülről ez magasabb testtudatosságot eredményez mozgás közben. Könnyebb javítani a tartáson, vagy egy-egy mozgásformát akár jóga akár bicikli, de a fás láda cipelése is lehet, jobb tartással végez az ember, így a megfelelő izmokat mozgatja, és jelentősen kisebb a sérülés veszélye.
  • Az izmok kivülről is tapinthatóbbak, keményebbek a testem ruganyosabb kívülről is, szálkásabb hatása van a testnek. Jó, ne izom hegyeket képzeljetek, mégiscsak női testben lakom! Mint eddig mindig, most is magamhoz mérem a változást, a lényeg, hogy az izmok előtűntek a rárakódott zsír alól.
  • Laposabb has, Vékonyabb comb, Kisebb fenék, “úszógumi” megszűnt, jó, az alakom nem változott meg, egy pici azért maradt, de azt én szeretem. Tudom, ha az is eltűnik, akkor az emberek már aggódnak értem, hogy nincs-e bajom, mert akkor már túl sovány vagyok, olyankor már nincs annyi erőm, valószínúleg látszik is. Egyszóval Biztosan fogytam, bár a mai napot pizsamában lógtam végig, de holnap azt is tesztelhetem, hogy a ruhákban változott-e az érzet.

A mustra konkluziója, hogy a méregtelenítés 8. Napjára tulajdonképpen a testi szintű célokat, amiket kitűztem el is értem. A lelki megtisztulás is folyamatban van azt is érzem, nem hiába lebegtem annyi ideig a meditációban. Ennek részleteiről majd külön, ha egyáltalán ide illik.

 

A fontos, amire figyelni kell a következő napokban a fokozatosság. Vissza kell építeni az emésztőrendszer terhelését. Elég keményen igénybe vette a szerveztet eddig a méregtelenítés, ha most adnék neki valami jó nehéz kaját, hogy szuper én ennyit akartam, köszi, itt a vége, attól a szervezet tuti sokkot kapna, valószínűleg vissza is küldené a feladónak. Ráadásul, magam és mások kúráit figyelve az a tapasztalatom, hogy ha nem fokozatos, és valamilyen szinten tudatos a visszalépkedés, hanem a hiányt pótolva hirtelen visszaállunk a régi étkezési mintákra, akkor a fogyás nagyon rövid ideig tart, pikk-pakk visszaszedjük. Ugyanez igaz arra, hogy ha nem méregtelenítünk lelki síkon a testivel együtt.

Fontos, hogy végig befelé figyejünk, így kerülünk újra kapcsolatba saját magunkkal. Hiszem csak mi magunk tudhatjuk meg hogy mi a jó nekünk. Egy külső személy bármekkora szaktudással vagy tapasztalattal rendelkezik, mindig csakis tanácsot tud nekünk adni, a döntés mi magunk hozzuk meg. Mi csakis, mi vagyunk felelősek a saját tesükért. Tanácsok kellenek, segítség, de azt ízleljük meg, és döntsük el, hogy az a mi utunk-e, és aztán annak megfelelően cselekedjünk.

A méregtelenítés közben azért tartom jó dolognak a meditációt, mert ebben a kicsit furi állapotban könyebb közelebb kerülni saját magunkhoz, és minél többet gyakoroljuk, annál jobban meghalljuk a testünk hangját is és a saját belső útmutatásunkat is. A méregtelenítés meticációs céljai tulajdonképpen a saját magunk mélyebb belső megértése, mélyebb szeretete, az útunkban álló akadályok elengedése.

Hogy milyen meditációs technikát használj? Azt amit te a magadénak tudsz, ahol te érzed azt hogy élsz, hogy jó élni, hogy jó ennek az egésznek a része lenni, hogy van ég és föld és az mind benned van, és mindenek fölött, amiben érzed a szeretet feltétel nélküli erejét. Sokféle van, próbálj ki párat, ha egyik sem jön be, akkor csináld egyszerűen azt, amiben mindig eltűnik a tér és az idő, ez lehet gyöngyfűzés vagy akár sport is, ahol te te vagy. Az én meditációs technikámat is megosztom majd itt az online felületen is, ha itt az ideje, hátha segít másoknak kialakítani a sajátjukat.

Mert az a cél, hogy lelj rá a saját hangodra! Szeresd ezt a hangot a tiszta szívedből!

Köszönöm, hogy elolvastál…

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük