DETOX UTAZÁS – 4. Nap

Detox Napló

4. Nap – Péntek

Reggel jógával kezdeni a napot egy áldás, a méregtelenítés következtében könnyebb a testem érzetre, és mintha jobban érezném az egyes izmaimat, jó érzés, ahogy dolgoznak. Az pedig külön boldogság, hogy a kicsi lányom álmos szemmel kimászva az ágyból kedvet kap, és csatlakozik. Jó, ha vidáman indul a nap.

belső csend…

Ovijárat után nekiláttam egy jó reggeli turmixnak, most került bele homoktövis és máratövis mag por is, hogy ne csak a külföldi superfoodokat sztároljam. A máriatövis mag por ugyancsak kiválóan támogatja a méregtelenítést, leginkább a máj méregtelenítésére szokták javasolni, szeretem használni mindkettőt. A homoktövisnek az olaját is imádom, abból készül nektek egy termék a jövőben az biztos, de még mindig nem találtam megfelelő magyar homotövis olaj beszállítót, mert magyar olajjal szeretnék dolgozni, ha már homoktövis itthon is van, nem is akármilyen!

A szellem szabotál

A turmixkészítés közben még lelkesen jöttek a gondolatok, hogy milyen és milyen a méregtelenítéssel kapcsolatos fontos információt szeretnék veletek megosztani. Aztán mire gép elé kerültem, a feladatok elszippantottak, egyfajta alarmként villogtak előttem, még talán szirénahangot is hallottam. Olyan volt, mintha mindenhol lennék egyszerre, mintha minden feladatot és információt egyszerre látnék térben és időben magam előtt, de egyikre se tudok odakoncentrálni.

hol vagy te ebben?

Belekaptam ebbe abba, azokba, amiket 10-15 perc alatt be is tudtam fejezni, mire ezeket a “gyorsan muszáj”-okat megcsináltam, teljesen elfogyott belőlem minden inspiráció. Crash nap, összeomlás a köbön. Emlékszem két 14 napos léböjt kúrám alatt is pont a 4. nap volt az összeomlás nap. Azt gondoltam, hogy összeomlás a “még szilárd táplálékot is bevivő szakaszban” nem várható, csak a léböjtös szakaszban, az összeomlás ezek szerint nem az evés hiányától van. Alapvetően inkább büszke lehetnék magamra, mert 1 nap vegyes főtt-nyers de teljesen vegán táplálkozás után autómatikusan átálltam a 100% nyersre, már 3 napja töretlenül. Éppen azon gondolkoztam, hogy kész vagyok egyet lépni, és azon tűnődtem, hogy ugorjak egyből a “nem rágós” szakaszra vagy a magokat és olajokat vegyem ki először. A büszkeség helyett az összeomlás ért ide.

Hirtelen értelmetlennek tűnt az egész, nem értettem, hogy minek is csinálom, miért hozom magam ilyen nehéz helyzetbe. Azt pláne nem értettem, hogy miért vállaltam, hogy minderről blogot is írok, mikor tudom, hogy ez nem az én műfajom. Ráadásul úgy szeretem, hogy ha valami megszületik a kezeim között, az magas minőséget képviseljen, lehetőleg tökéletes legyen. Vállaltam, hogy írok, és egyáltalán nem professzionális, ha nem írok. Annyira viszont már szeretem magam, hogy, kényszerűségből nem írok, az őszinteség és a hitelesség fontosabb, és amúgy is éreznétek. Nem írtam. Helyette fogtam magam, és elvonultam a kis laboromba, az isteni illatok világába, a helyre, ahol háborgó lelkem mindig megnyugvást talál, a kis olajaim közé.

az aromák varászlata…

Ott persze minden a helyére került. Belekezdtem a méregtelenítésbe, mert azt éreztem szükségem van rá, tehát folytatom tovább. Felvállaltam, hogy beszámolok nektek róla, ezáltal megosztva rengeteg tudást és tapasztalatot, amiket az évek során gyűjtöttem, és ha ezzel 1 embernek is tudok segíteni, akkor már érdemes. Ha sikerül, átlépem vele a saját korlátaimat, például a blogírás terén és sok más síkon is, akkor magamért is megérte! A detox utazás egyértelműen saját korlátaink folytonos feszegetése. Imádom, amikor át tudom lépni a saját korlátaimat, olyan felszabadító érzés, mintha újjászületnék.

A test válasza

A kimenekülés gondolata persze az étkezés kapcsán is bejelentkezett, beúsztak gondolatok, hogy vajon mit ennék meg legszívesebben, de nem konkrét ételek jelentek meg lelki szemeim előtt, hanem a szabotázs vonzott. Tényleg éhesebbnek éreztem magam, azt már tudom, hogy ilyenkor sürgősen rakni kell valamit a pocakba! Ha a test éhes marad, akkor a szellem borulása a detox utazás definitív végét jelenti. Ráadásul kíváncsi is voltam vajon mit lép a test. Odakocogtam a hűtőhöz, kinyitottam, és legnagyobb meglepetésemre a gondolatban felajánlott nem detox konform ételek nem vonzották a testemet, a test a zöldségre mozdult rá. A kéz autómatikusan felvágta, salátát készített belőle. A szellem mintha csalódott volna, hogy a test nem akart vele szabotálni, annyit ért csak el, hogy dupla adag nyers salátaöntet került a salátára. Ez még belefér. Hurrá. Sikerült a szellem szabotázsát csak szellemi szinten tartani, blogbejegyzés nem lett, de a Detox utazás folytatódik tovább.

 

 

 

1 hozzászólás

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük