DETOX UTAZÁS – 3. NAP

Detox Napló

3. Nap – Csütörtök

Nyugtalan alvás, korai kelés, de ez a kép megérte. A nap kis jógával, meditációval indult, a szokásos zöld turmix követte, majd fejes a munkába, délután rohangálós ügyintézés, előnye, hogy ételre idő sincs gondolni, ebéd persze kimaradt. Vacsora egy gigantikus adag saláta, amit a szokásos esti rituálé követett mesékkel, olajokkal és nap végi összegzéssel. A rohangálás miatt, kevés vizet ittam, határozottan nem jó! Oda kell figyelnem a vízre ilyenkor is.

Vászolyi napfelkelte

A napot ennyivel el is intézném, beszéljünk a testi síkon a célokról és az eddigi változásokról. Azt már említettem, hogy az elmúlt időszak lazasága kicsit meglátszott a testemen. Ezt tudatosan nem mérjük most kilókban sem centikben. Egyrészt, mert rég nem követem, másrészt nektek sem segít, mindenkinek magához kell mérnie a változást. Amit észrevettem, hogy a testem ruganyossága hirtelen leengedett, nem híztam meg látványosan, méretet sem kellett váltani, de jobban megtöltöttem a ruháimat, és a mozgásban is hamarabb kimerültem, mintha valamit cipelnék, amit nem kellene.

Annyi bölcsességet már begyűjtöttem az évek során, hogy nem kezdtem magammal az ilyenkor szokásos párbeszédbe “hogy nézel ki” “de undi vagy” stb, gondolom, nem kell bemutatnom. Amikor a tükörbe néztem tudtam továbbra is szeretni magam, amire külön büszke vagyok, nem volt ez mindig így. Megtanultam, hogy sem az önutálat sem az önsajnálat nem segít a változásban. Azt viszont határozottan éreztem, hogy valamit tennem kell, hogy más irányt vegyek, mert így azért nem az igazi.

Citromos víz, frissít és lugosít…

3 Nap elteltével azt észleltem, hogy a bőröm kisimult, és a testemmel újra szorosabb kapcsolatba léptem, könnyedebb érzés árad szét bennem. A ruháimon nem látok változást, de az nem aggaszt, tudom tapasztalatból, hogy méregteleníteni is mindenki az egyéni ritmusában tud. Nálam például az elején nem szokott nagy változás lenni, inkább a végén dobom le egyben, mint egy követ. Sőt olyan is volt már, hogy a méregtelenítés alatt nem fogytam egy dekát sem (akkor még mértem), de utána kb. egy hónap leforgása alatt nagyon jelentőset, új ruhatárat kellett beszerezni. Van aki egyenletesen lépked, és van aki az elején dob el egy jelentősebbet.

Amit viszont minden esetben megfigyeltem az az, hogy ha nem figyelünk befelé, akkor nem marad tartós. Ahhoz, hogy tényleg újjászülethessünk testben és lélekben is meg kell járni a méregtelenítés útját. A legfontosabbnak én azt tartom, hogy azokat az érzéseket, amik ilyenkor jönnek, ne fojtsuk el, engedjük meg magunknak, hogy megéljük. Ha olyan helyen vagy épp, ahol ezt nem teheted meg, akkor az otthon biztonságot adó melegében idézd fel újra az érzést, és ereszd ki. Lehet bőgni nyugodtan, a sírás hatalmas felszabadulást tud magával hozni. Persze nem kell mindenképp, hogy katartikus legyen, attól még hatékony lehet a lelki méregtelenítés, ha nem zokogsz. A lényeg, hogy vállald fel önmagad, legalább saját magad előtt. Javasolt napló vezetése a gondolataidról, érzéseidről, megéléseidről. Az se baj, ha soha többet nem olvasod, de az írásnak hatalma van. Van hogy pusztán a tény, hogy leírod a kérdést és annak minden oldalát meghozza a választ.

a méregtelenítés úgy teljes, ha tesben és lélekben is megtisztulunk

Azt tudom, látom, tapasztalom, hogy a méregtelenítés zajlik. A méregtelenítésnek vannak tünetei, amiből látni, hogy a szervezet azon van, hogy kijuttassa a szervezetből, azt, amire nincs szüksége. Nálam ezek például a már említett fejfájás, vagy a folyamatos orrfolyás. Többször érzem szükségét a fogmosásnak is, mert a fogakon is lerakódik tisztulás jele. A nyelvkaparónak is nagy hasznát veszem (erről majd lesz szó a szépségápolós részben). Az ajkaim is kiszáradtak, kipirosodtak, egyedül a shea vaj hoz nekik megnyugvást. Sokszor fázom belülről. Régebben hányingert, kis szédülést is tapasztaltam. Ezek a tünetek már nem ijjesztenek meg, mert tudom, hogy része a folyamatnak, de emlékszem, hogy volt, amikor ijjesztően hatottak, és abba akartam hagyni az egészet, mert ha betegséget okoz, akkor miért csináljam. Aztán rájöttem, hogy ha szépen lassan évek alatt begyűjtöttem a méreganyagokat, akkor ugyanennyi idő alatt valószínűleg tünetmentesen el is távozna, de ha gyorsan akarom kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből, akkor egy kis kényelmetlenséget igazán ki lehet bírni.

Rengeteg dolog kering a méregtelenítésről pro és kontra, olvastam már olyat is, hogy semmi szükség rá. Már nem hiszem el csak úgy, amit olvasok, én inkább megkérdeztem erről a leginkább illetékest: a testemet. Kipróbáltam, és nekem rengeteget segített, egyértelműen tapasztaltam jótékony hatását, az én testemen rövidtávon és hosszútávon is. A hosszútávú kedvenc hatásom, hogy a sejtek megújulását segíti, ezzel lassítja az öregedést, és gyorsítja a regenerálódást. Ez utóbbit a szülés után kifejezetten nagyra értékeltem, aki átment rajta, érti. Rövidtávon pedig a könnyed felszabadult érzés ami hatalmas élményt nyújt. Én arra bátorítalak benneteket, hogy ha ez egy korlát, akkor lépjétek át, de mindvégig hallgassatok a testetek szavára, mert csak a te tested tudja megmutatni a te utad.

1 hozzászólás

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük