Rainman, az őserdő illata

… amikor először megérzed az illatát a tüdődre nehezedő páratengerben, még nem tudod, hogy egy életre beléd költözik. Nehezen veszed a levegőt a reptéri forgatagban, rohanásban, hangzavarban… aztán lassan hozzászoksz az elevenségéhez, a mindenben ott vibráló élethez… az élethez, ami a földből párolog, a természet ősállapotából. Minden benne van ami, az élethez kell. De mi is az Élet? Sötétben kavargó káosz, démonok, erdei szellemek, kétes hírű istenségek, koboldok, mélybe húzó indák, csúszó – mászók… majd derengő, tápláló fény, tündér pillangók, harmatos levelek, fanyar nedvek, nektár, méz, fahéj, érett gyümölcsök kibuggyanó leve, hűs forrásvíz, forró eső… és körben az ölelő óceán… egy Sziget, ami maga az Élet. Áradás, odaadás, áramlás, vágy és vágykeltő tánc, mosoly, kacajok és könnyek, szerelem és halál, dicsőség és szégyen, tisztesség, örökkévalóság … és mindez egyetlen cseppben. Egy falatnyi édenkert. Egy csepp olajban.

Az illata örökre beléd költözik, a sejtjeidbe épül, a csontokig hatol és élettel hat át mindent. a bőrödön pihen és bárki közel lép hozzád, azonnal bűvöletbe ejti. Élő varázserő ez.

Így esett meg velem is ez, ott a messzi szigeten! Nekem készült a természet kincseskamrájában.

Mert vannak, akik értik a lélegzet nyelvét és illatokból újrateremtik a lelket és a testet is. Ők tudják, ki vagy és megajándékoznak önmagaddal!

Őket keresd! Lehet, hogy nincsenek is oly messze, mint hiszed!

Csak kövesd a Rainman illatát és célba érsz!

Szabó Sípos Barnabás

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 + húsz =